FRÅGOR OCH SVAR

Vem får abonnera solcellspaneler?

Vi vänder oss till alla elhandelskunder som vill ha lokalt producerad, hållbar och framtidssäker el. Alla som är elhandelskund hos LEVA och vill verka för en hållbar framtid, erbjuds solel och får möjligheten att vara sin egen elproducent.

Vad erbjuds köparen?

Som elanvändare och abonnent av solcellspaneler i LEVAs solcellspark använder du din egen el. Du har gjort ett aktivt val som innebär att du på ett mycket konkret sätt bidrar till en bättre miljö för dig och för kommande generationer. En handling som gör skillnad.

Hur går jag tillväga för att anmäla mitt intresse?

Du kan anmäla det direkt på vår hemsida eller genom att kontakta vår kundtjänst, som hjälper dig att fylla i din anmälan. Formuläret på hemsidan genererar en reservation av det antal solcellspaneler just du behöver.

Hur många solcellspaneler kan jag abonnera?

Det enda riktmärket är att ditt abonnerade innehav i kWh inte får överstiga 80 procent av din totala årsförbrukning per år.
Du hittar din beräknade årsförbrukning på fakturan för januari alternativt under ”Mina sidor” på LEVAs hemsida. Klicka här om du vill använda vår kalkyl.Excel

Vad kostar en solcellspanel och hur många kWh får jag ut per år?

En solcellspanel kostar 1 691 kr inkl moms och ger cirka 380 kWh per år och inkluderar total el- och abonnemangskostnad för 10 år.

Tillkommer några kostnader utöver min investering?

Nej.

Jag vill avsluta mitt abonnemang av solcellspaneler. Hur gör jag?

Se våra särskilda villkoröppnas i nytt fönster eller hör av dig till vår kundtjänst på 0523-66 78 00 så hjälper vi dig!

Elhandelsavtal med LEVA

Behöver jag ha er som elhandelsleverantör om jag abonnerar solcellspaneler?

Ja, det behöver du ha. Eftersom din egenproducerade el ska dras av på din elfaktura måste du ha LEVA som elhandelsleverantör.

Vilket pris tar LEVA för elhandelsavtalet?

Du som abonnent erbjuds som alla andra elhandelskunder att välja mellan våra olika avtalsformer – LEVA TRYGGT, LEVA SMART och LEVA NU. Du finner priserna här!
öppnas i nytt fönster

Vad händer med elskatten?

Elskatten ligger under ditt elnätsavtal och berörs inte av detta avtal.

Leverans och fakturering av mitt abonnemang

När ska jag betala mitt abonnemang av solcellspaneler?

När vi har tecknat ett avtal med dig och solcellsparken är i drift skickar vi ut en faktura på de antal solcellspaneler du tecknat dig för. Faktura ställs ut med 30 dagars betalningstid.

Teknisk information

Vad är det för typ av solcellspanel?

400W monokristallina.

Solcellspanelerna är uppbyggda av monokristallin kisel och är till sin färg svarta och har en normal verkningsgrad på upp till 20 procent. Solcellspaneler av den här typen är numera de vanligaste på marknaden tack vare hög effekt per investerad krona. Solcellspanelerna monteras med 20 graders vinkel.

Hur stor är en solcellspanel?

Den väger 22,5 kilo och har måtten 2008x1002x40 mm (HxBxD), det vill säga en solcellspanel är nästan två kvadratmeter.