Nu är våren här! Eller?

Doften av grus och damm.

På Entreprenad, Gata & Park börjar vi nu förbereda oss inför att våren äntligen skall komma och vilket tydligare vårtecken kan vi tänka oss än sandupptagning?

Som vanligt så innebär detta att vi på LEVA påbörjar vårsopningen/grusupptagningen och tillsammans med knoppande blommor ute i terrängen så är väl detta en av de tydligaste vårhälsning som man kan tänka sig.

Vi har faktiskt redan smygstartat arbetet men vägnätet kommer vi att påbörja under måndagen v12 och i Lysekil kommer vi preliminärt att hålla på fram till och med v14-15 om vädret bara är på vår sida.

Om ni vill ha hjälp att bli av med grus ifrån era egna uppfarter så går det alldeles utmärkt att sopa ut detta och lägga det i en hög i anslutning till gatan utanför er tomt, vi kommer då att sopa upp och omhänderta det när vi kommer till er gata. Helgens väderprognos ser positiv ut så även om vi inte kommer till din gata förrän om upp till tre veckor så kan det ändå vara fördelaktigt att sopa ut gruset så att det är gjort i tid tills att vi kommer. Vi ber er att INTE sopa ut grus på vägbanan efter att vi varit på er gata när risken då är överhängande att det kommer få ligga kvar en längre tid. Har vi redan varit hos er så är vår rekommendation att ni själva omhändertar gruset.

Vi ber er även att visa hänsyn för de tillfälliga Parkeringsförbud som vi kommer att behöva sätta ut under dessa veckor, syftet med dem är ju att vi skall komma åt så mycket grus och skräp som möjligt när vi kör. Så för allas trevnad så hade vi verkligen uppskattat hänsyn för vår skyltning.

Vi kommer att återkomma med mer information gällande övriga områden i kommunen när vi närmar oss sopning där.

Vi önskar dig en riktigt härlig vår!

Entreprenad, Gata & Park